Preloader image

Bestektekst

deDroogbouwvloer: energiezuinige vloerverwarming

Wilt u  comfortabele en energiezuinige vloerverwarming? Die snel ruimtes kan verwarmen én koelen? Licht van gewicht, snel te monteren en ook prima toe te passen in een houten vloer? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Droogbouw wil zeggen dat er bij de aanleg/installatie van vloerverwarming geen natte producten zoals zand-cement, beton, anhydriet, etc. gebruikt worden. Lange droogtijden zijn daarmee verleden tijd. Het totale systeem heeft een bijzonder laag soortelijk gewicht en een opbouwhoogte van 25 mm. Daarnaast is het een systeem dat tijdens gebruik een bliksemsnelle responstijd heeft. Dit werkt zowel comfortverhogend als energiebesparend.

deDroogbouwvloer is bijzonder geschikt voor het aanbrengen van vloerverwarming (LTV). Het vloersysteem wordt veel toegepast in renovatieprojecten, zowel woningbouw als utiliteitsbouw. Het biedt namelijk de mogelijkheid om op houten constructievloeren of betonvloeren een LTV-systeem toe te passen met een minimale opbouwhoogte. Daarnaast verbetert het de akoestische en brandwerende eigenschappen van de vloer, tot een zeer hoog niveau. Hierdoor biedt het vloersysteem een totaaloplossing voor uw vloer.

Het gecombineerde vloersysteem is ook geschikt voor nieuwbouw. Door de montagemethode kun je altijd maatwerk maken van het LTV- afgiftesysteem. Met een speciaal voor het inslijpen van vloerverwarming ontworpen en gepatenteerde slijpmachine (deDroogbouwer) worden sleuven in de Fermacell-vloerelementen exact op maat verwerkt. Hierna worden de vloerverwarmingsbuizen van deDroogbouwvloer ® flextube aangebracht  in de Fermacell-vloerelementen. Deze hebben een diameter van 14 mm en een dikte van 2 mm.

Het WTP (Warmetechnische Prufgesellschaft mbH Akkreditiertespruflaboratorium nach DIN en ISO/IEC 17025) heeft de warmteafgifte onderzocht en vastgelegd in een warmtetechnisch rapport.

De keuze tussen natte en droge systemen wordt vaak gemaakt op basis van droogtijden, vochtbelasting van het pand tijdens de bouwfase en totale gewicht. Daarnaast lijken de droge bouwsystemen, door alleen onderling bevestigen van elementen op de bouwplaats, tot minder bouwfouten te leiden en zijn eventuele voorkomende akoestische lekken vaak kleiner.

Veel voorkomende scenario’s:

  • De begane grondvloer is van hout, maar vloerverwarming is gewenst
  • De verdiepingsvloer vormt een scheiding tussen verblijfsruimten binnen een appartementencomplex. Zodoende is een contactgeluid-scheidende verdiepingsvloer gewenst.

 

Duurzame oplossing restafval:
Wanneer de sleuven in de Fermacell-vloerelementen worden geslepen, wordt het slijpstof direct opgezogen door deDroogbouwer. Het slijpstof wordt daarna gerecycled voor nieuwe vloerelementen.