Preloader image

Duurzame vloerverwarming droogbouw

Duurzame vloerverwarming

Dankzij de geringe massa van het systeem heeft deDroogbouwvloer een razendsnelle responsetijd. Dit betekent dat er minder energie nodig is om de vloer op temperatuur te brengen en deze op temperatuur te houden. Deze eigenschap is bijvoorbeeld voor slaapkamers uiterst comfortabel: de temperatuur kan zeer snel wisselen naar de temperatuur die u wenst.

Dit werkt al energiebesparend en daarbij komt ook nog eens dat deDroogbouwvloer werkt met een lage systeemtemperatuur. Dit maakt dat de verwarming optimaal werkt in combinatie met duurzame energiebronnen van deKlimaatbeheerser. Zo’n duurzame energiebron is bijvoorbeeld een warmtepomp. Als de energiebron in het systeem koud water af kan geven, werkt deDroogbouwvloer op de warmere dagen van het jaar als koelbron. En dat gebeurt zonder dat daarbij de lucht in de ruimte uitdroogt.

Bij aanleg van deDroogbouwvloer wordt geen gebruik gemaakt van natte producten zoals zand-cement of beton. Hierdoor heeft een gebruiker nooit last van droogtijd. Na installatie kan direct iedere gewenste afwerkvloer worden geplaatst. deDroogbouwvloer kan namelijk worden bedekt met vrijwel alle soorten afwerkvloeren. Op deDroogbouwvloer zelf zit een garantie van 30 jaar. Wanneer het systeem wordt opgeleverd met een dekvloer van Martijn de Wit Vloeren heeft u ook nog eens 10 jaar garantie op de combinatie van beide vloeren.

Tegenwoordig leveren wij het droogbouwsysteem steeds vaker op met bovengenoemde warmtepomp, of met een hybride systeem als energiebron. Dit betekent dat u als gebruiker duurzaam investeert, omdat:

  • deDroogbouwvloer is opgebouwd uit gerecyclede producten
  • de genoemde energiebronnen tot 50 procent efficiënter warmte opwekken dan traditionele hoogrendement CV-ketels. Dit doen zij op een elektrisch vermogen dat het mogelijk maakt uw woonhuis in combinatie met zonnepanalen emissieloos te verwarmen.

Subsidie

Sinds 1 januari 2016 verstrekt de overheid een subsidie van € 1.300 op hybride en tot € 2.900 op volledige warmtepompsystemen.