Preloader image

Woonhuis Wassenaar

Category
About

Energiezuinig met de Droogbouwvloer

Om dit huis energiezuinig te koelen, te verwarmen en te voorzien van warm tapwater hebben wij twee De Klimaatbeheerser 16 kw warmtepompen met  260 liter boilers cascade geschakeld.

Afgifte in het souterrain geschiedt door vloerverwarming op gegalvaniseerde staalnetten op de begane grond. Op de eerste etage wordt gekoeld en verwarmd door middel van deDroogbouwvloer.

De vertrekken op de tweede etage worden gekoeld en verwarmd door Daikin nexura DX-units.

Tevens zijn wij verantwoordelijk voor het regelen van de Domotica (KNX).

Besparing

Het resultaat na een jaar gebruik van de installatie was een daling in maandelijkse kosten van €1200,- in de oude situatie naar €450,- in de huidige situatie. De gasaansluiting is door het gebruik van de Droogbouwvloer in combinatie met de luchtwaterwarmtepomp niet langer nodig, hetgeen de vermindering in maandelijkse kosten van €750,- mogelijk maakt. Op jaarbasis betekent dit een besparing van €9000,-. Dit terwijl het aantal bewoners van het huis is gestegen van twee naar zes personen.

De gezamenlijke investering van de warmtepompinstallatie bedroeg € 34.644,-. Wanneer dit wordt gedeeld door de jaarlijkse besparing van €9000,- blijkt dat de investering binnen 3,8 jaar terugverdiend is. In 10 jaar levert de door de Klimaatbeheerser aangeleverde installatie daarmee een winst van € 55.356,- op.

29